2012. augusztus 5., vasárnap

Károlyfi Zsófia: Művészekről, művészetről...

Károlyfi Zsófia:  Művészetről, művészekről.

  Az Aranyecset Művészeti Egyesület Artame csoportjának egyik tagja, Olasz Attila festőművész Szegedről hozott a budapesti Unió Galériába közel 60 alkotást. Eddig eredetiben három festményét láttam, de albumban is megragadtak képei. Ilyen átfogó kiállítás ritka egy művész életében. Réti Mária művészettörténész gyönyörűen beszélt az alkotó érett tudásáról és a képek hatásáról.
Ez a kiállítás 2012.szeptember 1-ig látható. A képeket 2-án délelőtt leveszik a falakról.
Mindenkinek, aki szereti a filozofikus nonfiguratív képeket, ajánlom a kiállítás megtekintését, mert ekkora kiállítóhelyiségben ennyi képet együtt látni kihagyhatalan.
  Én a magam részéről nem mint szakember, hanem mint műélvező néző azt tudom mondani összességében a képekről, mint amit a világmindenség szemléléséről mondani tudok: minél tovább nézem, annál erősebben hat rám az átölelő befogadó hatása, a megunhatatlan forma és színvilága. Rám kizárólag gyógyító erővel hat.
  Bernáth Ferenc gitárművész pontosan visszaadta zenében azt, amit képekben láttunk, Karcagi Fekete István költő pedig verset írt ezekről a képekről. Olasz Attila boldog lehet, hogy ennyire megérzik alkotásainak lényegét.
  Köszönjük Putnoki A. Dávid galériavezető és előadóművésznek áldozatos munkáját, mellyel 10 éve ad lehetőséget művészeknek a bemutatkozásra.
Olasz Attila állandó kiállítótermünkben is tart folyamatosan képeket, ahol szeretettel várunk minden művészet iránt érdeklődőt naponta 15-21 óráig.  www.olaszattila.hu
Aranyecset Művészeti Egyesület ARTAME csoportjának kiállítása:
1056 Bp. Havas utca 4. www.artame.hu  Kiállításunkon műtermi áron lehet vásárolni alkotásokat.
Károlyfi Zsófia
www.muveszetek.hu/lexikon/k/k-1399.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése